Уникалната и елегантна архитектура на ВИЛА ВАРНА е дело на арх. Ивайло Владимиров.

Бяла морска къща със силно изнесени балкони и перголи за защита от слънцето, високи прозорци с алуминиеви капаци с цвят на маслина, колонада поддържаща перголите. Силуетът е пирамидален, отстъпва във височина – един, два, а може би три етажа.

Местоположението на сградата е неповторимо. Само на 3 км. северно от центъра на града. Закътано тихо и спокойно място, малка улица. Дворът на ВИЛА ВАРНА граничи с горския масив на резиденция Евксиноград, едно от най – красивите места в града, привлякло в далечната 1880 година княз Александър Батенберг да изгради своя дворец именно тук. В началото хората са наричали двореца „Сандрово”, по името на княза. Днес така се именува улицата, на която се намира ВИЛА ВАРНА: ул. „Сандрово“ № 26.

Пред погледа е морската шир.

ВИЛА ВАРНА се състои общо от четири мезонета, всеки от които е със самостоятелно обособен двор с приблизителна площ от 130 кв.м. При проектирането на сградата е търсена и реализирана изключителната възможност за общуване със слънцето, водата и зеленината. Амфитеатралното разположение на четирите двора, потънали в зеленина, ги прави самостоятелни и уединени. Във всеки от тях е осигурена възможност за инсталиране на джакузи.

Мезонетите във Вила Варна са просторни и светли, състоят се от кухня с трапезария, дневна, две или три спални всяка със самостоятелна баня и тоалетна, тоалетна за гости, големи дрешници, мокро помещение, обслужващи помещения с възможност за инсталиране на сауна. За всеки от апартаментите е осигурен гараж и Wi Fi, централно отопление и охлаждане.

На партерното ниво към улицата са разположени два гаража с автоматична врата. Входът на сградата е през преддверие, свързано с гаража. Стълбището е решено на полунива. На нивото на гаража е развита тоалетна с предверие и умивалня. На ниво сутерен се намират необходимите технически и обслужващи помещения, включително за поддържане на двора.

Впрочем дворът на сградата не е повече от шестотин квадратни метра, а усещането е че стига до морето. Сградата е с обща площ 650 кв.м., но усещането от преливащите се пространства в апартаментите е за много повече.

Да, ВИЛА ВАРНА наистина е уникална.